Založ si blog

Ako pravdepodobne SMERácka firma transparentne osvetlí Dóm sv. Alžbety.

Niekoľkoročný podľa na Dóm sv. Alžbety v Košiciach

Keď v roku 2013 navštívili mesto Košice štáby z celého sveta a išli sa večer prejsť po meste, tak takto mohli nevidieť Dóm. Kto nevedel kde je, tak ho ani nenašiel, lebo ho vôbec nevidel. Ale nevadí !!! Kašlať na štáby z celého sveta, ktoré tu boli kvôli EHMK a najbližšie desaťročia do Košíc neprídu. Dôležité sú komunálne voľby 11/2014, aby pánom v parku biznis ďalej šlapal. Veď majú na radnici poslušného Riška…

Niekoľkoročné (ne)osvetlenie Dómu je krásnou ukážkou toho, ako červenému vedeniu „záleží“ na cestovnom ruchu a propagácii a mene mesta Košice, ktorého vedenie mesta bolo propagovať Košice až v Číne. Zároveň je ukážkou samotnej neschopnosti vedenia mesta riešiť základné problémy.

Obrovským zlyhaním vedenia mesta na čele s Richardom Rašim, je to, že Dóm nebol nasvietený v roku 2013, keď tu boli média z celého sveta, ale idú ho osvetliť tesne pred komunálnymi voľbami, aby sme mohli velebiť jeho urodzenosť R.Rašiho, že ho dokázal nasvietiť, ale ešte toto celé „zabezpečí“ firma personálne prepojená so stranou SMER.

1, čisto čisté výberové konanie – viď úryvok článku z denníka Korzár

Najlacnejšieho vylúčili, vyhral druhý. Mesto naraz 288-tisíc eur nemá, osvetlenie bude na splátky.
Dóm svätej Alžbety osvetlí za 288-tisíc eur firma Eltodo. Zákazku na nasvietenie najvzácnejšej pamiatky Košíc získala od mesta nedávno v súťaži spomedzi troch uchádzačov.

Pritom Eltodo nebolo najlacnejšie, najprv skončilo druhé. Najnižšiu ponuku, 279-tisíc, dala spoločnosť Eurolux lighting.

Komisia ju však vylúčila s argumentom, že nesplnila podmienky účasti. Zákazka totiž spočíva nielen v dodávke svietidiel, ale aj v ich inštalácii na objekte.

„Spoločnosť nemá v predmete podnikania oprávnenie na stavebné práce, resp. montáže elektrických rozvodov a zariadení, týkajúce sa predmetu zákazky,“ zdôvodnila. (moja poznámky – firma, ktorá realizovala revitalizáciu parku, tiež nemala v predmete podnikania vôbec nič okolo danej problematiky, len cesty a tunely a predsa vyhrala. Jaj zabudol som. Žilinské firmy môžu… SMER ich má rád…)

2, A tak sa víťazom staaaaaaaaaaaaaaava……..ELTODO !!!!!

A teraz trošku z histórie:
1, Za primátora Schustera (dlhy z jeho éry stále košičania splácajú) bol námestníkom primátora Boris Fakrašovský (SMER). Ten ako námestník presadzoval (rozhodla o tom politická komisia), aby sa o monopolné verejné osvetlenie v celom meste starala vybratá firma, čiže Elektrovod Košice. Mesto s ňou uzatvorilo monopolnú zmluvu na 20 rokov (http://ekonomika.sme.sk/c/586790/elektrovod-kosice-ziskal-v-kosickej-mestskej-firme-veros-100-podiel.html). Keď B.Farkašovský prestal byt námestníkom, čo myslite, kto sa stal šéfom vybratej firmy? Áno, súdruh Farkašovský. (Známy je aj z kauzy okolo Prešovskej nemocnice)

2, Elektrovod Košice, s. r. o., vlastnia rovnakým dielom 2 spoločníci – Elektrovod Holding, a. s., Bratislava a ELTODO EG, a. s., Praha.

3, Zaujímavé sú aj údaje z foafu – http://foaf.sk/ludia/464651

Mgr. Dušan Mach, Adresa: Plzeňská 65, Košice, ELTODO Slovakia, s.r.o.

Žeby aj toto Riškovi prikázali vykonať Pach a Maška z parku ???

Čize suma sumárum – SMERáci si Dom nasvietia, SMER to veľkolepo oslaví – a zaplatíme to my všetci košičania !!! Dobre vymyslene, nie? Tak ako skoro všetky SMERácke záležitosti (podfuky) v KE. Verejné peniaze prejdu na súkromné červené účty a zaplatia to všetci košicania. A budú to splácat dlhé roky…

Už chápem, prečo je Riško na bilbordoch tak hrdý na všetkých košičanov. Veď to zaplatia.
A že to nevideli média z celého sveta v roku 2013? Nevadí. Vyhraté voľby a super zákazky sú základ. Kašlať na svet !!!

POZNÁMKA NA ZÁVER: Som rád, že sa Dóm konečne nasvieti, lebo jeho niekoľkoročný spánok v tme bol hanbou pre celé Košice.
Ale nie takto, súdruhovia !!!

1004021_553155548059469_352722089_n

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230608x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy