Založ si blog

Košičania od júna zasponzorujú SMERpozitívne EEI cez rozšírené parkovné na území mesta.

SMER miluje monopoly. V Košiciach firmy prepojené na ľudí zo strany SMER ovládajú monopolné verejné osvetlenie, údajnými vlastníkmi monopolného odpadového KOSITU sú Pavol P., Dušan M. a Peter Ž.
A nie je verejným tajomstvom, že firma EEI taktiež patrí do portfólia firiem pod vplyvom strany SMER.

Koncepcia riešenia statického parkovania organizácie mesta Košic

Trošku z histórie tejto košickej schránkovej firmy.
Vlastníkmi EEI boli dve schránkové firmy, pôvodne sídliace na Cypre. Daniš poukazuje na prepletenie tejto spoločnosti s vládnym Smerom. „Za prvej Ficovej vlády EEI získala kapitál z verejných zdrojov, konkrétne 2,7 milióna eur zo Slovenského rastového kapitálového fondu. Tento fond spravuje ďalšia firma s dobrými kontaktmi na ľudí okolo Smeru – Woods&Company. Spoločnosť Woods&Co si Ficova vláda vybrala ako poradcu pri privatizácii Telekomu či pri predaji SPP,“ uviedol.

„Okrem toho EEI dostala tento rok (2015) aj miliónovú dotáciu od ministra školstva Draxlera (za Smer). Na výskum. To je už dokopy 3,7 milióna z verejných zdrojov. Účel: podnikanie pri spoplatňovaní verejných parkovacích miest,“ pokračuje. „Medzičasom EEI zaviedla spoplatnené parkovanie vo viacerých mestách, ktoré cez primátora alebo poslancov ovláda Smer (Košice, Zvolen, Banská Bystrica),“ dodal.

EEI je jedna z mnohých firiem ponúkajúcich dané služby. I napriek tomu boli do nej naliaté bezdôvodne štátne milióny z našich daní. Hovorí sa, že niektorí politici boli údajne priamo financovaní v predvolebnej kampani práve z týchto peňazí.


Rozšírenie spoplatnenej parkovacej zóny pre EEI je podľa mňa protizákonné.
EEI „vyhrala“ v Košiciach výberové konanie na prevádzku plateného parkovania v centre mesta + malo vypracovať koncepciu. A tu to končí.
Ak chceli súdruhovia z mesta rozšíriť platenú zónu, tak sa malo na ďalšie územia vypísať nové výberové konania na prevádzkovateľa. Richard Raši to však neurobil a červený valec v mestskom parlamente rozhodol.

Ako v reále vyzerá „realizácia“ parkovacej politiky firmy EEI
(Podľa mňa ide len o bohapusté vyťahovanie peňazí z vreckách košičanov na účet tejto smeráckej schránkovej firmy)
EEI nestavia žiadne parkovacie domy a ani „nové“ parkoviská (zväčša na úkor zelene).
EEI len vyberá poplatky a občas namaľuje nejaké čiary. Toto je podľa nich koncepcia… 🙁
zony

 

 

 

 

 

 

 

 
Predstavte si mesto ako ihrisko rozdelené na 3 časti. Vo všetkých 3 je situácia ohľadom parkovania kritická. A čo spraví smerácka schránková firma? Spoplatní zónu 1 a časť áut vytlačí do zóny 2. V zóne 1 sa situácia nevyrieši, no v zóne 2 sa výrazne skomplikuje. Na a od 06/2016 (termín je zámerne až po marcových voľbách) ide EEI spoplatniť a následne vytlačiť autá zo zóny 2 do zóny 3. Som strašne zvedavý odkiaľ a kam chce SMER a EEI vytlačiť autá, keď EEI a SMER neponúkajú žiadne riešenia. Len poplatky. V zóne 3 nastane kolapsová situácia, ktorá vyprodukuje množstvo naštvaných Košičanov bez možnosti alternatívneho riešenia danej situácie.
„Úžasná koncepcia“, páni smeráci !!! 🙁

Jediným výsledkom toho protizákonného spoplatnenia nebude žiadne riešenie, ale len zvýšený príjem na účtoch firmy EEI, ktoré sú možno po voľbách prázdne a je potrebné ich doplniť z peňazí košičanov.
Aj parkovacia politika je krásnou ukážkou absolútnej nemohúcnosti súčasného vedenia mesta, nakoľko má väčšinu v NRSR, má väčšinu v mestskom parlamente a nedokázali zrealizovať či už novelizáciu Zákona o meste Košice alebo nekoncepčnú parkovaciu politiku, ktorá je totálnym fiaskom…

ZDROJE:
Schránková firma EEI, podvody okolo výberového konania a vietor opäť fúka z Košíc – http://www.aktuality.sk/clanok/307058/komentar-daga-danisa-za-privatizaciou-parkovania-boli-poskokovia-smeru/

Bod 22 z rokovania mestského parlamentu – http://www.kosice.sk/rokovanie_mz.php?id=140

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230359x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy