Založ si blog

Títo košickí poslanci Vám predajú lukratívny stavebný pozemok v Košiciach za 45 EUR/m².

hlasovanie_parkovaci-dom

A úplne im stačí povedať, že im poviete, že tam bude stáť parkovací dom s 2 podlažiami. Nič viac.

Vôbec ich nebude zaujímať, že či pre 10 alebo 200 áut. (Investor musí poriešiť cca 200 áut, ale do 2-podlažného domu vojde cca 150. Kde bude zvyšok?)
Že či bude verejne prístupný alebo súkromný? Im je to úplne jedno.
A že sa pozemok predáva minimálne za polovičnú cenu? No a ? Veď zadĺžené Košice majú peňazí na rozdávanie.
Čo na tom, že občanom mesta (nie smeráckej firme) predáva mesto pozemky pod garážami za 83 EUR/m². Sú v blbej strane a tak majú smolu.
Čo na tom, že primátor Raši tvrdil, že pozemky v Borovicovom háji (nesmie sa stavať, je to lesný porast a biokoridor chránený MUSES a RUSES) stojí 1m² minim. 76 EUR/m².

Tu ma napadá jeden vtip, keď sa pýtajú žida, že koľko je 2+2. A žid odpovie, že záleží na tom či kupuješ alebo predávaš.
Tu sa dá urobiť paralera na Košice, keď sa pýtajú smeráka, že koľko stojí 1m² na Terase v Košiciach a on odpovie, že záleží, či predávate smerákovi alebo kupujete od smeráka🙂

Nakoľko ale zo strany mesta neboli dodržané zákonné postupy a termíny pri tomto bode, tak sa dá uznesenie zrušiť a zachrániť mestský majetok pred jeho superlacným výpredajom, okrem iného…
PS1: Danej téme – návrh na kúpu – som sa venoval aj v predošlom článku – https://zdenkoliptak.com/2016/12/11/vazena-pani-poslankyna-pan-poslanec-mestskeho-zastupitelstva-v-kosiciach-otvoreny-list/
PS2: Vždy som presadzoval výstavbu parkovacieho domu na Považskej 40, ktorý schválili aj poslanci mesta v územnom pláne pred rokom, ale dnes sa niečo schválilo a nikto nevie čo a ešte kruto pod trhovú cenu.
A v tom je problém.

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230130x
Priemerná čítanosť článkov: 3712x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy