Založ si blog

„Nová“ vláda so starým programom je opovrhnutím protestujúcich ľudí v uliciach.

Na Slovensku prebiehajú najväčšie protesty od roku 1989. Spôsobili demisiu premiéra, odchod ministra vnútra. Ľudia neveria štátnym inštitúciam, polícii, NAKA, SIS, prokuratúre a ani súdom. Slovenský štát je prehnitý na všetkých frontoch.
Z toho všetkého, o čom sa písalo za posledné 3 týždne, je väčšine ľudí špatne, mnohí z toho majú hnev a beznádej a mladí nevidia jediný dôvod (okrem rodiny) zostať na Slovensku. Mafia v kravatách si tu robí čo chce.

Prezident poveril predstaviteľa SMERu zostavením vlády. Nominanti na funkciu vicepriemiéra pre investície a informatiku p.Raši, na funkciu ministra vnútra p.Ducker a na funkciu ministerky kultúry, ktorú nepozná ani google, sú absolútnym výsmechov voči nespokojnej verejnosti. Ani jeden z nich, najmä páni, nemajú ani šajnu o rezortoch, ktoré majú spravovať. Ja keby som bol na ich mieste, tak sa hanbím jak pes. Vlastne by som sa nehanbil, lebo by som danú ponuku neprijal.
Toto má byť vzor pre našu mládež ? Že nemáte ani šajnu a i tak môžeš byť minister? Čo tieto figúrky môžu priniesť do danej problematiky? Veľké NIČ.

Ale totálnym pľuvancom do tváre nespokojných občanov je to, že vláda ide zajtra predložiť na schválenie STARÉ programové vyhlásenie vlády. V štáte máte dôsť vážnu situáciu. Frustrácia a nasratosť ľudí je na najvyšších obrátkach. A toto SMER-SNS zoskupenie s maďarskými farizejmi a klamármi sa vôbec ani neunúva obnoviť programové vyhlásenie, zakomponovať doň niektoré z požiadaviek ulice. Veď načo ? Ľudia ich opäť nezaujímajú. Opäť si varia svoju polievočku.

Zajtra, čiže v piatok, rátajú s tým, že im poslanci a poslanci na nich závislí, pekne a poslušne zahlasujú za staré a neaktuálne programové vyhlásenie a všetko bude opäť ……v zmysle zákona.

A tak sa zajtra Slovensko dostane opäť ………………..do svojich starých koľají. Eurofondy budú opäť prúdiť na správne účty, šef polície bude opäť rozprávať nezmysly na tlačovke, protikorupčný šéf sa bude nachádzať tam kde nemá …………. a ľudia budú v uliciach.

A záver?
Nakoľko sa defacto nič nezmenilo, ľudia sa stále budú stretávať na námestiach a kedže sa študenti z organizovania stiahli, mám pocit, že protesty naberú na obrátkach a sile, a nový minister vnútra zdravopoštár Drucker bude mať aspoň nejakú robotu, ktorej snáď bude rozumieť – a to je totálny hnev národa na štátnu moc… Kto vie, kde to celé skončí?

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230551x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy