Hľadá sa centrum v Košiciach – časť 1.

31. augusta 2010, Lipták Zdenko, Nezaradené

Sériu článkov – Hľadá sa centrum v Košiciach – som sa rozhodol venovať tým ľudom, ktorí sú platení z verejných peňazí a ktorí majú v pracovnej náplni riešenie dopravných záležitostí v Košiciach, ale aj pracovníkom v oblasti cestovného ruchu, nakoľko dopravné značenie je pre túto oblasť veľmi dôležité. Malý podiel viny má na tomto chaose aj Mestská polícia, ktorá by mala dopravné anomálie hlásiť kompetentným. Keď vedia páni policajti zastavovať autá za to, že porušili dopravný predpis tým,že ignorovali dopravnú značku, tak by sa mali venovať aj ich prehľadnosti a správnosti.

Dnes budeme hľadať centrum pri príjazde do mesta od Rožňavy.

Prichádzame do centra od Steela arény. Kto ale nepozná Košice nevie, že sa blíži k centru.


Križovatka na námestí Osloboditeľov.
Dopr.značku CENTRUM nenájdete. Môžete ísť iba rovno. Možno si osádka auta všimla po ľavej strane niečo ako centrum a Hlavnú ulicu, ale musia ísť rovno.

Palackého križovatka
Prichádzame na ďalšiu križovatku Palackého. Opäť žiadna značka CENTRUM. Kto si všimol centrum, možno odbočí doľava. Ak nie…
My sme ale šikovní a bočíme doľava.

Štúrova rovno
A hľa !!! Prvá značka zo slovom centrum. Vlastne iba CE…UM, lebo je preškrtnutá odbočka doľava. Ale hurá!!! Žltá značka znamená obchádzku a tak sledujeme „Štúrová“, ktorá nás isto dovedie do centra, ktoré je na ľavej strane. Presúvame sa o cca 150 ďalej a hľadáme nápis Štúrová

Tabula CENTRUM

A je to tu !!!
Po 150 sme objavili nápis Štúrová, a šípku, ktorá nám ukazuje smer, ale rovno.
Takže podľa našich dopravných expertov, polície a mestskej polície je všetko absolútne v poriadku. Do centra, ktoré bolo ešte pred 150 metrami na ľavej strane sa dostanete ak pôjdete rovno. Aspoň v Košiciach.

Mesto Košice vás srdečne víta a želá vám príjemný podbyt a len tie najkrajšie zážitky. Prvý už máte za sebou.