„Úžasné“ košické dopravné dvojfázovky.

25. septembra 2010, Lipták Zdenko, Nezaradené

Tento mini článok je k článku Košičania kritizujú križovatku Jantárová – Palackého

Jedná sa košické prechody pre chodcov napríklad aj na Terase na Tr.SNP, ktoré sú z bezpečnostného hľadiska veľmi diskutabilné

Príklad:
Keď idete od bieleho domu ku Galérii s kočíkom. Semafor vás pustí do polovice a nechá vás stáť na malom úseku medzi električkovou tratou a dvojprúdovkou. Vy tam stojíte a v tom momente dostávajú električka a aj autá na dvojprúdovke zelenú. Mam niekoľko fotiek ako matka s kočíkom + hyperaktívne dieťa, ktoré drží za ruku stoja na tomto úzkom páse, a všetci pozerajú, či ich trafí električka do chrbta alebo auta trafia kočík. Toto je denno-denná realita. A moja otázka znie:“ Nemali by slúžiť prechody pre chodcov na plynulý prechod chodca z jednej strany na druhu?“ X-krát som povedal, že sa len čaká na to, kedy niekoho zrazí. A bohužiaľ stalo sa, čo mi je veľmi ľúto.

Pozrite si nasledujúce tri fotky a skúste sa vžiť do situácie starého človeka alebo malého dieťaťa stojaceho na tomto úzkom páse, keď sa na vás z oboch strán valí množstvo plechu. A nehovoriac o tom, keď na tomto mieste stojí 5-6 ľudí + kočík.

1

2

3