To, že Kotleba dnes sedí tam kde sedí, je naša vina a nie jeho zásluha.

7. marca 2016, Lipták Zdenko, Nezaradené

Ani ja nemám rád násilie a fašizmus, ale to čo sa deje dnes v spoločnosti po voľbách, mi pripadá úbohé a farizejské.

Za čo vážne demonštrujete v uliciach?

Čo chcete teraz zmeniť?

Čo tak sa zamyslieť, prečo ľudia volili extrémistov dnes, keď pred 4 či 8 rokmi nie?

A KTO ich volil, lebo ich volili aj vysokoškolsky vzdelaní ľudia?

A keď si odpoviete na tieto otázky a pozriete sa na seba do zrkadla, tak možno si sami priznáte, že ste za posledné roky ignorovali volania mnohých slušných ľudí v spoločnosti o pomoc – keď im napr. asociáli obsadili dom a zničili ho. A čo spravil štát? Nič. Prečo ste vtedy nešli do ulíc a nežiadali napr. konkrétne zmeny v právnom systéme či väčšiu angažovanosť štátu pri ochrane práv týchto občanov? Aha, jasne. Nejednalo sa o vaše domy.

Prečo ste nešli do ulíc, keď Banskobystrickému kraju štát, čiže SMER, pozastavil čerpanie eurofondov na 3 roky, lebo údajne kraj zamestnával niekoho na čierno, „Úžasný“ dôvod !!!, ktorý s eurofondami nemá nič spoločné a zastavili to práve tí, čo eurofondy rozkrádajú v miliónových sumách. Toto zastavenie čerpania bude mať negatívny dopad na tisíce ľudí v banskobystrickom kraji, lebo strana SMER, čiže štát, sa tak rozhodol. Keby to zastavili za nejaké rozkrádačky eurofondov, bol by som ticho.

Prečo ste nešli do ulíc, keď boli ľudia prepadnutí a okradnutí asociálmi a štát to neriešil, nakoľko majú priestupkovú imunitu?

Prečo ste nešli do ulíc, keď sa rozkrádali milióny eur na riešenie cigánskej otázky, alebo keď skončilo v nemocnici malé cigánske dieťa, ktoré spalo na zablatenej dlážke a tváričku mu pokusal potkan. Prečo? Preto, že je to cigánča?

V mnohých dedinách sú problémové rodiny, ktoré znepríjemňujú životy ľudom v celej dedine a okolí, vrátane kriminality, a nikto si s tým nechce dať rady.

Tisícky ľudí prestalo veriť v štát, že ho ochráni, jeho majetok či jeho práva. Títo ľudia za tieto roky stratili vieru v štát a preto sa rozhodli voliť kotlebovcov, lebo štát a SPOLOČNOSŤ, ktorá dnes demonštruje v uliciach, sa na nich vykašlali.

Nemali by ste dnes demonštrovať v uliciach nie PROTI, ale ZA zlepšenie ochrany práv a aj majetku občanov a to konkrétnymi návrhmi zmien zákonov atď atď atď…

Ešte ostrejšiu rétoriku na tému cigáni používal Róbert Fico v roku 2001. Prečo ste vtedy nešli do ulíc? Veď tento extrémista sedel (a ešte sedí) vo vláde niekoľko rokov… – viď video

Kotleba je len dôsledok zlyhania štátu a nezáujmu SPOLOČNOSTI o problémy mnohých ľudí, čiže aj mnohých z vás, ktorí ste v uliciach, lebo ste sa tvárili, že vás sa tieto problémy netýkajú….
Vždy sa vás to týka, lebo dnes máme tento dôsledok v národnej rade … 🙁

Takže ak chcete vedieť prečo ľudia tak volili, tak sa stretnite s týmito ľudmi, skúste počúvať aj vášho nepriateľa a skúste hľadať riešenia, lebo len tak môžeme daný extrémizmus minimalizovať. Nič neriešiacimi demonštráciami a ignorovaním druhej strany sa nikdy nič nevyrieši ani v rodine a ani v politike…

Slováci sa musia naučiť chrániť svoje práva a svoju spoločnosť a to najmä predchádzaním vzniku problémov a bezprávia, ktoré sú živnou pôvod pre vznik extrémizmu, čoho sme dnes svedkami na Slovensku.

To, že Kotleba dnes sedí tam kde sedí, je naša vina a nie jeho zásluha.