Prečo mesto Košice nezvládlo poriadok na rokovaní mestského parlamentu ?

15. júna 2016, Lipták Zdenko, Nezaradené

V pondelok rokoval mestský parlament v Košiciach (mestské zastupiteľstvo) . Očakával sa nápor ľudí a na toto sa mal pripraviť aj organizátor rokovania, čiže mesto Košice. Ak by mesto Košice malo naozaj vážny záujem, aby celá akcia prebehla inteligentne a bez emócií, dalo sa to krásne zariadiť za pomoci Mestskej polície alebo bez nej.

Niekto ale podľa mňa mal vážny záujem vyvolať konflikt, aby sa po rokovaní novinári venovali údajnému ublíženiu na zdraví, či lietajúcim krémešom (kto vie, kto ich doniesol) a nie podstate veci a pozadiu celého tohto cypersko-smeráckeho biznisu. Ak by akciu riadil niekto, komu by záležalo na pokoji a kľudnom priebehu, tak by si mesto zorganizovalo celú vec oveľa inteligentnejšie. Zvalovať vinu na občanov či tých, ktorí pozvali občanov na rokovanie zastupiteľstva, ktoré sú zo zákona VEREJNÉ, je trápne a smiešne a zároveň ukazuje vzťah vedenia mesta k občanom.

Škoda, že nikto nepovedal mestským policajtom, že ich vysielačky sa dajú použiť aj v interiéri a že keby dvaja mestskí policajti boli v zasadačke a len trošku usmerňovali ľudí k voľných sedačkám, ktorých bolo dosť, tak by s kľudom mohli hlásiť kolegom pri dverách, ktorí odmietali púšťať ľudí na VEREJNÉ rokovanie zastupiteľstva, koľkých majú pustiť.
A tak všetko mohlo prebehnúť v kľude a inteligentne.

Ale mám pocit, že toto ale niekto nechcel… Škoda.