Založ si blog

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré vyberajú šéfov oných zariadení, ktoré vyhlasujú rôzne súťaže. A tak sa pozrime, ako dané výberové konania prebiehajú na Ministerstve zdravotníctva. Skúsme si to porovnať napríklad s výberovými konaniami na Ministerstve životného prostredia – sú verejné, vysielané online do éteru a každý si môže vypočuť názory uchádzačov.
A aké je to na Ministerstve zdravotníctva ?
Žiadne on line vysielanie, takmer žiadne výstupy z výberka a …….. A ako to vlastne funguje?

Minister odvolá riaditeľa nejakej nemocnice a dočasne na 6 mesiacov tam menuje nového, na dobu určitú. Po 6 mesiacoch sa urobí výberové konanie na nového riaditeľa a čuduj sa svete, vždy vyhraje ten, čo tam bol dočasne na 6 mesiacov. A aby sme sa čudovali ešte viac, tak ani jeden z víťazov nedá súhlas na zverejnenie svojho víťazného projektu (čo považujem za absolútny výsmech). Kľudne môže do projektu nakresliť Snehulienku a sedem trpaslíkov alebo rovno Gorilu, ktorej kámoš občas sedí v niektorých výberových komisiách a aj v rôznych orgánoch spoločností v zdravobiznise. A tak sú na všetkých správnych postoch veľmi často tí „správni“ ľudia………….a biznis sa môže roztočiť.

Tu je pár príkladov o tom, o čom píšem. Ja ísť do výberového konania a vyhrať ho, tak budem na projekt hrdý a budem rád, keď ho zverejnia, aby všetci vedeli, aké mám plány. Iba ak nie… A reči o tom, že sa jedná o autorské práva a preto nedávajú súhlas na zverejnenie projektu si môžu nechať tak pre starú mamu…

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Polovičnú úhradu za nájomné nedostali a nedostanú stovky, možno tisícky podnikateľov.

02.12.2020

Oznam o preplatení polovičku nájmu pre podnikateľov znie krásne. A to je snáď všetko, pre mnohých. Štát tisícky podnikateľov hodil cez palubu a tí nedostali ani cent. A prečo? Podnikateľ podniká v priestoroch, ktoré má prenajaté od prenajímateľa. Štát zatvoril povinne všetky prevádzky a bombasticky oznámil, že podnikateľom preplatí polovicu nájmu, ale… A [...]

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230681x
Priemerná čítanosť článkov: 3721x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy