Založ si blog

Má význam zdaňovať platy štátnych úradníkov?

Celá hra na zdaňovanie takmer všetkého mi nedáva logiku a to najmä v prípade štátnych zamestnancov. Prečo?

Daň štátu sa platí na to, aby boli uspokojené potreby štátu. Štát vyzbiera od produktívneho obyvateľstva (firmy a živnostníci) dane a tie potom použije, okrem iného, aj na úhradu platov pre štátnych zamestnancov.
Takže štát vyberie dane, z týchto daní dá peniaze na platy úradníkom, ktorí budú musieť zaplatiť z platu daň tomu istému štátu od ktorého dostal výplatu. Úrad, kde je zamestnaný pracovník bude musieť zamestnávať účtovníčku na odvádzanie dane z výplat štátnych zamestnancov a iný štátny úrad bude musieť mať tiež štátnu účtovníčku, ktorá bude musieť kontrolovať, či ta druhá štátna úradníčka odviedla správnu daň z platu štátneho úradníka.
Moja otázka znie: „Nebolo by lepšie znížiť štátnym úradníkom plat o daň a následne ich už nezdaňovať?“ Aký má význam posielať si peniaze hore-dole, platiť účtovníčky, obálky, platiť bankové poplatky…

Pripadá mi to ako v Kocúrkove. Čo vy na to?

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230261x
Priemerná čítanosť článkov: 3714x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy