Založ si blog

Prezradí minister Kaliňák, kam naozaj odišlo 240 000 EUR?

Naši vládnuci súdruhovia majú plno rečí o boji proti korupcii. Podozrenia vyšetruje polícia, ktorá je riadená ministerstvom vnútra na čele s ministrom Kaliňákom. Pred pár dňami som si prečítal na HN online (http://hnonline.sk/slovensko/c1-59567040-kalinak-nakupil-drahe-tricka) článok o nákupe tričiek na uvedenom ministerstve. Keď som ho dočítal, tak som si povedal: „ZLODEJINA, *****“
S tričkami, potlačou a vecami okolo toho sa zaoberám dlhé roky, takže sa v problematike celkom slušne vyznám. Tak poďme spolu rátať.

Ministerstvo nakúpilo 60 000 ks tričiek za 7,96 EUR za kus. Kvalitné 190gr. čierne tričko zo 100% bavlny aj s bielou potlačou na srdci a aj na chrbte, pri uvedenom množstve môže stáť 3 EUR aj s DPH a to som ešte štedrý. Dajte tomu, že dodávateľ si k tomu nahodí nekresťanskú maržu 30% a preto jedno tričko bude stáť 4 EUR.
Kaliňák ale nakúpil jedno tričko za 7,96, čiže za 8 EUR, aby sa ľahšie počítalo:

8 – 4 = 4 x 60 000 = 240 000 EUR

A to už dodávateľ zarobil okrem uvedenej sumy cca 60 000 EUR na marže (cena jedného bytu)

Dôchodcovia dostávajú 200 EUR mesačné almužny. Niektorí aj menej. Živnostníkom „museli“ zvýšiť odvody, lebo takto si to vyrátali politici. Včera mal šéf polície tlačovku o tom, ako odhalili poisťovacie podvody (pre súkromné poisťovne) vo výške 93 000 EUR… Ale tu nám niekto „legálne“ vezme 240 000 EUR a všetko je v najlepšom poriadku. Ak by mi niekto povedal, že tie peniaze sa isto obklukou dostanú nakoniec na účet strany alebo nejakých politikov, tak by som súhlasil.
Nájde minister a polícia na ministerstve vnútra vinníka, urobia úžasnú tlačovku a povedia aj mená podozrivých celej verejnosti? Veď ide o štátne peniaze a nie o peniaze súkromných poisťovní. Alebo aj tento prípad je zakázané vyšetrovať, lebo takto sa to dohodlo? Ja pevne verím, že úžasné kontrolné skupiny z rôznych úradov, ktoré denne vykonávajú rôzne kontroly voči živnostníkom a rozdávajú veľakrát likvidačné pokuty budú tak isto prísne postupovať aj voči štátnym ministerstvách.

Vážení a teraz si sadnite a skúste si vypočítať, čo všetko by ste si vy mohli kúpiť za 240 000 EUR, ktoré niekto získal na základe jednej jedinej zákazočky so štátom. No nie je radosť mať sociálne istoty?

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230086x
Priemerná čítanosť článkov: 3711x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy