Založ si blog

Dokedy budú architekti, politici a ich mecenáši podvádzať a zavádzať košičanov?

Dnes som bol na (údajne) verejnom prerokovávaní – Prerokovanie Zmien a doplnkov č. 2 Regulačného plánu Obvodového centra Košice-Terasa v lokalite Považská.
Čo z toho, že návrh obsahuje nereálne veci a prinesie do danej lokality (Lunik I v Košiciach) množstvo problémov? Nikomu to nevadí. Úradníci mesta (majú slúžiť občanom) kľudne pripravia návrh, ktorý je zavádzajúci a ide iba proti občanom a životnému prostrediu. Som si istý, že im toto niekto nadiktoval.

 

Je pre mňa nepochopiteľné, ako hlboko dokážu architekti a aj úradníci mesta (údajne slúžiaci blahu verejnosti) klesnúť len preto, aby vyhoveli požiadavkám investora a „neskorumpovaným“ politikom (kto vie čo za to?).

Občania sa dlhodobo dožadujú, aby sa verejné prerokovania nekonali cez pracovnú dobu. Ale keď je potrebné, aby prišlo čo najmenej ľudí, tak sa prerokovanie urobí práve cez pracovnú dobu ráno o 09,00 hod. a najlepšie počas predvianočného zhonu. Pripomienky je možné podať písomne do 07.01.2014, čiže do termínu, kedy je veľká väčšina ľudí na cestách, na návštevách, dovolenkách a prázdninách. Ale o to predsa vedeniu mesta ide spolu s ich mecenášmi – odstaviť čo najviac verejnosť.
Aj mesto, aj mestská časť, aj architekti nechcú povedať, kto je za celou touto zmenou. Všetci to taja, všetci sa boja a držia hubu a krok… Chápem, že červený valec je nebezpečný, ale ak je toto tajné, tak potom čo za špinavú hru sa to niekto chystá rozohrať, keď je taký supertajný?
V najbližších dňoch musíme zmobilizovať obyvateľov danej lokality, lebo po schválení, čiže po 07.01.2014 už bude neskoro a problémy sa o pár mesiacov dostavia.

 

Druhý príklad.
Mesto Košice dňa 13.12.2013 (piatok) zverejnilo, že dňa 18.12.2013, čiže o 2 pracovné dni !!!!, sa bude konať ďalšie verejné prerokovanie okolo územného plánu. V meste Košice ale platí uznesenie poslancov mesta Košice č. 1297 o 15-dňovej oznamovacej povinnosti mesta voči občanom. Mesto vedome porušuje zákon, lebo som si istý, že to opäť niekomu vyhovuje. Preto táto vec skončí na prokuratúre, lebo mesto Košice na čele s Richardom Rašim, ktorý sľuboval transparentné Košice (chcel som napísať pod vedením, ale to by nebol pravda, lebo mesta riadi niekto úplne iný). Slovo „transparentné“ v podaní strany SMER znamená neviditeľný (všetko sa deje potichu a čo najneviditeľnejšie) a s tou skutočnou spoločenskou transparentnosťou to nemá nič spoločné.

Je smutné dnešné (opakované) zistenie, že úradníci magistrátu mesta Košice a najmä červení politici v Košiciach sú tu pre investorov a nie pre občanov, z ktorých peňazí sú platí a ktorým majú slúžiť.

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230311x
Priemerná čítanosť článkov: 3715x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy