Založ si blog

Je titul Európské mesto športu najmä politický titul sociálnych demokratov?

Mesto Košice nie je schopné cez leto pokosiť ani trávu na školských ihriskách (zákl.školy patria pod mesto) a zrazu sa pred voľbami 03/2016 ide uchádzať o „športový“ titul, ktorý bude pre smerákov najmä o biznize a zákazkách. Mesto Košice už vyhralo jeden titul – Európske hlavné mesto kultúry 2013. A výsledok? Dve miliardy slovenských korún sú fuč a Košice nemajú jedinú poriadnú koncertnú sálu a tak sa koncerty i na ďalej organizujú v plechovej Steelaréne bez akustiky alebo v rozpadajúcej Infinity aréne (stará športová hala) kde ste po hodine mokrý z vydýchaného vzduchu.
A teraz sa Richard Raši, aj so svojou červenou nenažranou svorkou, ktorá má centrálu v parku, a za ktorou ostáva vždy KOPA drahých projektov, idú hrať na športovcov. (Do volieb v 11/2014 som videl Richarda Rašiho denne športovať s občanmi na rôznych akciách, no po voľbách už takmer vôbec. Dúfam, že je OK)

Blížia sa ďaľšie voľby, a tak treba vymyslieť pre svojich voličov novú hru, aby sa opäť mohli predvádzať, akí sú úžasní a že vyhrali fantastické ocenenie – Európske mesto športu 2016 !!!

A tak som si trošku googlil, až som si vygooglil, a vy si o tom urobte svoj názor….

Pozrime si, čo sa dialo za posledné tri roky v Českej republike, odkedy sa tam tento titul udeľuje.

Tu sú mená „víťazov“ aj s politickou príslušnosťou:

Liberec – 2012 – primátor Robert Dušek – ČSSD
Náchodu – 2013 – starosta Jan Birke – ČSSD
Ostrava – 2014 – primátor Petr Kajnar – ČSSD

Delegátom Asociácie za strednú a východnú Európu je Lukáš Vorel – kandidát do EP za ČSSD.

Táto asociácia mi pripadá ako desiatky podobných vo svete, ale aj na Slovensku. Dajú sa 10 kamaráti dokopy, založia si Asociáciu, a každý rok si navzájom udeľujú „medzinárodné“ ocenenia, aby si mohli napísať do životopisov, akí sú uznávaní vo svete v danom odbore..

Športu zdar !!!

 

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230646x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy