Založ si blog

Prečo a koho pôjdem voliť.

Každý deň sa na mňa obracia X ľudí o radu koho voliť a či vôbec voliť. Nakoľko nemám čas komunikovať s každým osobitne, rozhodol som sa napísať tento blog.

Voliť či nevoliť?
Ja som bol v každých voľbách voliť, aj keď niekedy to bolo naozaj ťažké aj pre mňa, a vždy som krúžkoval, lebo si svoj hlas vážim a krúžkovaním môžem voliť konkrétnych ľudí, o ktorých som presvedčený, že sú dobrí, slušní a kvalitní.

Sú naozaj všetci rovnakí?
Nemám rád túto vetu, lebo nie je vôbec pravdivá. Aj keď pri strane SMER, pod ktorou sa deje na Slovensku niekoľkoročné megarozkrádanie štátu, pochybujem, že by sa na kandidátke mohol nachádzať človek, ktorý je slušný a uznáva morálne a právne princípy. A je potrebné povedať, že SMER vrátil Slovensko späť do čias hlbokého socializmu, keby politickým cieľom slúžili aj tajné služby a polícia, čo sa dnes deje na Slovensku vďaka vláde SMERu 🙁

Ako sa zväčša rozhodujem?
Aj politika a aj manželstvo sú veľakrát o kompromisoch. Beriem život reálne. Môžete snívať o nejakej strane v parlamente, ale keď prieskumy preferencií jasne naznačujú, že jej zvolenie do NRSR nie je reálne, tak je vhodné sa obzrieť po jej náhradnej-podobnej strane, ktorá má šancu dostať sa do NRSR a nie strčiť hlavu do piesku. Je to práve o danom kompromise. A aj o viere, že aj Váš hlas môže posunúť Slovensko vpred.

Dnes by som nevolil Skok, Šancu a ani SDKU, lebo 5% hranica je pre nich nedosiahnuteľná a nechcem, aby moj hlas prepadol. Najlepšie by urobili, ak by odstúpili z volieb a nebrali pravicové hlasy.
MOST je pre mňa neprijateľný, je to dlhoročný koaličný partner SMERu a tým pádom nesie rovnakú zodpovednosť za všetky nepekné smerácke veci v Košiciach a kraji (v KE je smerácka základňa pre tety Anky, masérov, kompy, holoruby a podobne)
SIEŤ je strana, z ktorej mám vážne vážne obavy a považujem ju za modrý SMER. Myslím, že viac k tomu netreba povedať a to z úcty k ľudom, ktorých v SIETi poznám.

Ostali SaS a OĽANO.
Tí, ktorí ma poznáte, viete že sa dlhé roky venujem veciam verejným, najmä vo vzťahu ku korupcii, neschopným politikom, ich finančným záujmom., ale aj problémy ľudí, ktoré riešim najmä cez paragrafy a návrhy. I napriek moju ostrému jazyku a peru, košický parlament aj za primátorovania p.Kapníka a aj p.Rašiho schválili moje návrhy, aj keď som nebol mestským poslancom a nemal som za sebou žiadnu politickú stranu. Ak sú vaše návrhy dobré a čestné, dokážete ich presadiť v každom parlamente. Aj v NRSR.
Roky sa stretávam v rámci celého Slovenska s ľuďmi najmä zo zoskupenia ANTIKOR (kor – ako korupcia) kde sú právnici, úradníci, policajti, podnikatelia a iní, ktorí sa stretávajú na rôznych školeniach niekoľkokrát ročne, podieľajú sa na pripomienkovaní rôznych právnych noriem a zákonov aj pre potreby NRSR a podobne. A keďže kandidátka OĽANO umožnila kandidovať ľudom aj z tohto protikorupčného zoskupenia, budem voliť najmä ich, lebo ich považujem za čestných a slušných a najmä vzdelaných v právnych a odborných veciach a problematike sa venujú roky, čiže sa na scéne neobjavili 3 týždne pred voľbami ako väčšina kandidátov. Do NRSR sa musia dostať ľudia, ktorí ovládajú problematiku a vedia problémy a aj ich riešenia pomenovať už dnes, lebo 4 roky je veľmi krátka doba.
Smola je v tom, že môžeme krúžkovať len 4 kandidátov (nie viac !!!), lebo na kandidátke OĽANO je ich oveľa viac ako 4. Ja dám svoj hlas:
3 – Viera Dubačová
35 – Richard Drutarovský
47 – Vanda Rybanská

A ten štrvtý krúžok nechám na vás, aby ste to nemal až také ľahké 🙂 🙂

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230539x
Priemerná čítanosť článkov: 3718x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy