Založ si blog

Poslanci Novej Ľubovne pracujú v prísnom utajení.

Toto sa dá povedať aj o poslancoch Novej Ľubovne, ale aj o hlavnom kontrolórovi. Poslanci 26.06.2020 prerokovávali zmenu VZN č.2 a celý postup nebol podľa mňa zákonný, čo mi aj startostka obce opäť nepriamo potvrdila, nakoľko nevyvrátila moje tvrdenie dôkazom. Preto to už rieši prokuratúra. Čiže obec opäť nepostupovala v zmysle zákona tak, ako v iných prípadoch. Nakoľko pani starostka Júlia Bodová buď na e-mail od občana vôbec neodpovie, alebo keď áno, tak nie zväčša  na to, na čo bola dotazovaná. Takto obec nemôže byť predsa riadená. Nakoľko ide o VZN, ktoré upravuje platby, a je domnienka, že nebol dodržaný zákonný postup a je potrebné konať rýchlo. Preto som požiadal p.starostku obce o zaslanie kontaktov na poslancov a hlavného kontrolóra, aby som ich na dané zlyhania a nezákonný postup pri VZN č.2 upozornil.

A tu je odpoveď p.starostky na kontakty na verejne činných poslancov platených z verejných peňazí, čiže z daní a poplatkov občanov, ktorí si ich zvolili, aby im slúžili:
„Nakoľko poslanci obce a hlavný kontrolór používajú svoje súkromné emailové adresy a súkromné telefónne čísla, nie je možné bez ich súhlasu Vám tieto údaje poskytnúť.  Ohľadom komunikácie s nimi môžete využiť jednak emailovú komunikáciu obce: obec@novalubovna.sk, resp. využiť a jednak písomnú formu komunikácie: Obec Nová Ľubovňa, Nová Ľubovňa 102, 065 11 Nová Ľubovňa.“

Čiže podľa p.starostky, ak máte nejaký problém s obcou či jej starostkou, tak máte napísať na obecný úrad, nech si to pani starostka s celým úradom prečítajú a ona to potom (možno) prepošle poslancovi. Listové tajomstvo v zmysle zákona je opáť pre pani starostku pojem neznámy. Alebo podľa pani starostky môžete napísať aj list pánom poslancom ……..v 21.storočí. Len neviem či písanou formou alebo na písacom stroji…

Chcel by som vedieť, či starostka obce oslovila poslancov s tým, aby jej poskytli na seba údaj, nakoľko by rád s poslancami komunikoval jeden občan. Podľa mňa rozhodla o nich bez nich. A ak sa ich pýtala a oni nedali súhlas, je to ešte horšie. Nakoľko p.starostke trvalo týždeň naformulovať danú odpoveď, ja som si zatiaľ dovolil podať podnet na nezákonný postup obce pri príprave materiálov na prerokovanie na príslušnú prokuratúru. Nakoľko pani starostka má dlhodobo problémy s dodržiavaním zákonov, je už na ňu podaných viacero podaní na príslušnej prokuratúre. Takto sa obec spravovať nemôže – ignoruje občanov, nekoná ako stavebný úrad celé mesiace, nezverejňuje na obecnej tabuli zákonom predpísané dokumenty a podobne.

Na záver poviem, že poslanci Novej Ľubovne sa môžu hanbiť. Ako chcete slúžiť občanom, keď sa pred nimi zatajujete ? Poslanci veľkých miest majú zverejnené na seba e-maily a aj mobily. Poslanci Novej Ľubovne s 3000 obyvateľmi nič. Aj toto je ukážka vášho skutočného postoja k občanom, ktorým ste pred voľbami sľubovali hory-doly.

Dúfam, že toto čo v najkratšom čase dámy a páni poslanci napravia a zverejnia na seba aspoň jeden kontakt a budú sa správať tak, ako sa od riadnych poslancov očakáva, aby občania s nimi mohli komunikovať priamo a nie cez cenzúru menom starostka Júlia Bodová.

Okrem starostky obce na žiadneho poslanca či kontrolórku nenájdete na webstránke obce kontakt, čo je hrubá ignorácia voči občanom a v dnešnej dobe až zarážajúce. Poslancom to očividne nevadí. Aspoň ich nikto neotravuje. Smutné.

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230195x
Priemerná čítanosť článkov: 3713x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy