Založ si blog

Prečo sa v Košiciach stavajú neosvetlené prechody?

Všetci kompetentní v doprave sa radi oháňajú slovami, ako je bezpečnosť chodcov. Preto je pre mňa nepochopiteľné, že prechod pre chodcov z tohoto roka ani z ďaleka nespĺňa toto ich zbožné želanie. Zarážajúce na tom je aj to, že niekoľko mesiacov neosvetlený prechod nie je riešený. Pritom mesto Košice zamestnáva niekoľko ľudí na Správe komunikácií + nejaký ten externý expert. Niekto predsa musel schváliť tento prechod. Niekto ho musel zaplatiť………….a všetko je v poriadku.

Takto vyzerá prechod v zákrute cez deň.
1

A takto vyzera prechod v noci.
2

3
Ak pôjdete autom dolu kopcom a oproti vám pôjde auto, ktoré vám osvetlí už za prechodom, budete musieť dávať veľký pozor. Dokedy?

4
A kuriózne vyznie aj billboard KDH, ktoré riadi toto mesto. Keďže sú cesta bez tunelov, tak radšej budujú neosvetlené prechody, aby sa chodec cítil ako v tuneli.

A čerešnička na záver:
Takto je ukončený chodník. Isto to ocenia telesne postihnutí, vozíčkari a matky s deťmi. Hlavná vec, že sa jedná o novostavbu.
5

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 229413x
Priemerná čítanosť článkov: 3700x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy