Založ si blog

„Úžasné“ košické dopravné dvojfázovky.

Tento mini článok je k článku Košičania kritizujú križovatku Jantárová – Palackého

Jedná sa košické prechody pre chodcov napríklad aj na Terase na Tr.SNP, ktoré sú z bezpečnostného hľadiska veľmi diskutabilné

Príklad:
Keď idete od bieleho domu ku Galérii s kočíkom. Semafor vás pustí do polovice a nechá vás stáť na malom úseku medzi električkovou tratou a dvojprúdovkou. Vy tam stojíte a v tom momente dostávajú električka a aj autá na dvojprúdovke zelenú. Mam niekoľko fotiek ako matka s kočíkom + hyperaktívne dieťa, ktoré drží za ruku stoja na tomto úzkom páse, a všetci pozerajú, či ich trafí električka do chrbta alebo auta trafia kočík. Toto je denno-denná realita. A moja otázka znie:“ Nemali by slúžiť prechody pre chodcov na plynulý prechod chodca z jednej strany na druhu?“ X-krát som povedal, že sa len čaká na to, kedy niekoho zrazí. A bohužiaľ stalo sa, čo mi je veľmi ľúto.

Pozrite si nasledujúce tri fotky a skúste sa vžiť do situácie starého človeka alebo malého dieťaťa stojaceho na tomto úzkom páse, keď sa na vás z oboch strán valí množstvo plechu. A nehovoriac o tom, keď na tomto mieste stojí 5-6 ľudí + kočík.

1

2

3

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230199x
Priemerná čítanosť článkov: 3713x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy