Založ si blog

Prekročil Richard Raši hrubo a v rozpore so zákonom svoje právomoci ?

 

V posledných dňoch sa vďaka hrám Richarda Rašiho a firme Tempus dozvedáme o prapodivných praktikách, pri ktorých sú podozrenia z konania v rozpore so zákonom. Najprv to bola čierna stavba prístupovej cesty pri obnove križovatky VSS v peňazí EU (OLAF bude mať zase prácu), ku ktorej sa nikto nehlási (stroje asi prileteli zo vzduchu, keď všetko okolo bolo stavenisko).

No a teraz sme sa dozvedeli o nejakom „nevinnom“ memorande z dielne RR. Memorandum to nazvali preto, aby to vyzeralo nevinne, ale nie je. Kľudne si to ten, čo chce meniť kraj, mohol nazvať aj receptom. Materiál tvorí obsah a nie jeho pomenovanie. Na svete je množstvo dokumentov, ktoré majú názov zmluva a pritom zmluvou nie sú. A toto je aj prípad Rašiho protizákonného memoranda.

Jediný orgán, ktorý môže rozhodnúť o výmenách či predajoch mestského majetku je mestské zastupiteľstvo (košický parlament) a nie primátor. Primátor by to mohol urobiť iba vtedy, ak by ho tým svojim hlasovaním poverilo mestské zastupiteľstvo, čo sa ale nestalo. Ak by sa poslanci hlasovaním uzniesli, že poverujú primátora, aby s firmou Tempus rokoval za účelom tým a tým a dojednal to a to, a dohodol to zmluvne s druhou stranou, tak by bol situácia úplne iná. Ale nie je. Richard Raši podpísal niečo, na čo ho poslanci nesplnomocnili a na čo ani v zmysle zákona nemá oprávnenie. To, že je to zmluva a nie memoradnum, pri ktorom si strany zvyknú kamarátsky poklepať po pleci, potvrdzuje aj to, že záväzky dohodnuté v memorande si môže druhá strana vymáhať súdnou cestou.

Tempus Raši

Čiže si Raši s mestských poslancov urobil a urobí len hlasovacích pajácov (smeráci, „červení športovci“ a iní „nezávislí“ volení funkcionári z mestských častí), ktorých má v parlamente dosť a tí mu odklepnú akýkoľvek protizákonný akt, ako pri EEI a iných megaobchodoch na úkor mesta a košičanov.
Aj názov memoranda strašne smrdí – Memorandum – dočasné užívanie autobusovej stanice počas doby rekonštrukcie Staničného námestia. Hovorí o dočasnom užívaní a nie o trvalej výmene pozemkov za státisíce eur…
Verím tomu, že naša úžasná „nezávislá“ košická prokuratúra začne sama konať v danej veci, aj keď neovláda zákon o prokuratúre.
My jej ale pomôžeme. Podáme návrh na začatie konania v tejto veci, lebo takto sa meniť Košice nemôžu… A ani kraj.

 

Tento článok denníka Korzár odkrýva hru s pozemkami – https://kosice.korzar.sme.sk/c/20645740/mesto-kosice-zamiena-pozemky-statisice-sem-statisice-tam.html

 

Celá zmluva:

zmluvy_z2015002049w-1-1 zmluvy_z2015002049w-1-2 zmluvy_z2015002049w-1-3 zmluvy_z2015002049w-1-4

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 229408x
Priemerná čítanosť článkov: 3700x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy