Založ si blog

Prečo sa v Košiciach stavajú neosvetlené prechody?

Všetci kompetentní v doprave sa radi oháňajú slovami, ako je bezpečnosť chodcov. Preto je pre mňa nepochopiteľné, že prechod pre chodcov z tohoto roka ani z ďaleka nespĺňa toto ich zbožné želanie. Zarážajúce na tom je aj to, že niekoľko mesiacov neosvetlený prechod nie je riešený. Pritom mesto Košice zamestnáva niekoľko ľudí na Správe komunikácií + nejaký ten externý expert. Niekto predsa musel schváliť tento prechod. Niekto ho musel zaplatiť………….a všetko je v poriadku.

Takto vyzerá prechod v zákrute cez deň.
1

A takto vyzera prechod v noci.
2

3
Ak pôjdete autom dolu kopcom a oproti vám pôjde auto, ktoré vám osvetlí už za prechodom, budete musieť dávať veľký pozor. Dokedy?

4
A kuriózne vyznie aj billboard KDH, ktoré riadi toto mesto. Keďže sú cesta bez tunelov, tak radšej budujú neosvetlené prechody, aby sa chodec cítil ako v tuneli.

A čerešnička na záver:
Takto je ukončený chodník. Isto to ocenia telesne postihnutí, vozíčkari a matky s deťmi. Hlavná vec, že sa jedná o novostavbu.
5

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230456x
Priemerná čítanosť článkov: 3717x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy