Založ si blog

Košice pokračujú v špinavej hre proti občanom mesta.

Musím sa na úvod vážne priznať, že vôbec neviem, ako mám celú tú záležitosť nazvať. Arogancia? Ignorácia občanov? Pohŕdanie názorom verejnosti? Obmedzenosť? Zámer? Neschopnosť? Totálne posluhovanie finančno-developerským skupinám v meste? Akú úlohu v tejto špinavej hre zohráva terajší primátor mesta Košice František Knapík?

Dnes 07.10.2010 sa má konať na ÚHA mesta Košice (Útvar hlavného architekta) prerokovávanie občianskych pripomienok k pripravovaným zmenám územného plánu (ÚP). Oznámenku z pošty (pozvánka do vlastných rúk) si občania našli vo svojich schránkach v piatok, alebo v pondelok (04.10.2010) čiže iba pred 3 dňami !!! No na vyzdvihnutie oznámenky máte 18 dní. V pondelok mi zavolala jedna dáma, či sa zúčastním vo štvrtok daného rokovania. Nemal som ani šajnu, o čom rozpráva. Ak by mi nevolala, nešiel by som na poštu, nakoľko som tento týždeň dosť pracovne vyťažený.
Išiel som na poštu a našiel som tam pozvánku na 07.10.2010. ÚHA spolu s primátorom kruto ignorujú verejnosť, ktorá sa dlhodobo domáha, aby oznamy pre verejnosť, vrátane pozvánok, boli oznamované v dostatočnom predstihu.
Pred 2 mesiacmi ÚHA oznam o verejnom prerokovávaní zmien ÚP oznámil iba 3 pracovné dni pred akciou, čo vyvolalo veľké protesty a nespokojnosť zo strany verejnosti. Je zarážajúce, že toto opäť urobili aj pri zasielaní pozvánok na dnešné rokovanie. Je to priam neskutočné, lebo občanom nedali dokonca ani tri dni a niektorí na rokovanie ani neprídu, lebo oznámenie si vyzdvihnú už po termíne.
viď článok – Prečo musia košičania každé 3 pracovné dni navštevovať Magistrát

Včera večer som volal dvom, ktorí by sa mali dnešného rokovania zúčastniť. Obaja o rokovaní nevedeli !!! Jeden je trochu chorý a preto na poštu zatiaľ nešiel a druhý to nestihol z dôvodu pracovného vyťaženia. Veď na vyzdvihnutie má predsa 18 dní.

Presne pred mesiacom skupina občianskych aktivistov presadila predloženie návrhu pre poslancov mesta na ich rokovaní, aby poslanci schválili uznesenie o 15 dňovom limite pri verejných oznamoch, aby sa občania o akciách dozvedeli včas a mohli sa na ne pripraviť. Poslanecký klub KDH sa verejne postavil proti návrhu a tak občiansky návrh vďaka KDH neprešiel.
viď článok – Prečo sa košickí poslanci KDH boja občanov?

Čo dodať na záver?
Mám pocit, že je toto zámerná arogantná hra s maximálnou snahou ignorovať verejnosť z dôvodu posluhovania finančným skupinám so súhlasom terajšieho primátora.

Pán primátor kresťanský demokrat, dokedy budete vy a aj celé vaše podarené hnutie ignorovať verejnosť?

Volebný program Fr. Knapíka Via Cassovia – „košická cesta k úspechu sa skladá zo štyroch blokov orientovaných na vytváranie dobrého mena mesta ekonomickými ukazovateľmi, ale aj jeho dobrou prezentáciou. ,,Chceme dosiahnuť, aby sa Košice v priebehu nasledujúcich štyroch rokov dostali medzi desiatku TOP miest krajín EÚ, ktoré sa stali členskými po roku 2004,“ povedal Knapík. Zdôraznil, že to chce dosiahnuť obnovením dôvery partnerov, ale i občanov v samosprávu a budovaním dobrých vzťahov“
Posledná veta nemá vážne chybu.

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 229409x
Priemerná čítanosť článkov: 3700x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy