Založ si blog

Dnešné kauzy mohli byť dávno kauzy minulé, keby. ..

To, že štát slovenský ovláda organizovaný zločin s politickým požehnaním už pochopil kde kto.

V štáte máme strany, ktoré vládnu a potom tie, ktoré sú v opozícii a defacto majú kontrolovať tie vládnuce, vrátane inštitúcií a úradov, ktoré ovládajú. Kto je to ale tá dnešná opozícia ? Dnes 2 najsilnejšie opozičné strany majú menej členov ako ja susedov v bloku. Potom je tu nejaké KDH, ktoré i dnes má vytvorené na lokálnej úrovni koalície s SNS a SMERom a veľmi často má sklony ísť do koalície s kde kým, za prísľub rôznych funkcií a podobne. (Aj keď Hlina vyhlásil, že so SMERom už nie, členská základňa ostáva stále (aj morálne a zásadovo) rovnaká). Čo sa týka Košíc, tak ako keby tu ani neexistovali. Zväčša ožívajú len pred voľbami. To isté sa dá povedať o maďarských stranách, aj čo sa týka funkcií alebo aj nečinnosti. Ak by toto nebola pravda, tak farmári by dnes protestovať nemuseli. Ale protestujú, lebo strany sa na nich úplne vykašlali. SaS ani OĽANO nemá členskú základňu na vidieku. KDH a maďarské strany radšej nič neriešia, lebo čo ak by náhodou po voľbách chceli ísť opäť so SMERom do koalície.

Dúfam, že sa z tohto ponaučia novovznikajúce strany najmä PS a Spolu a budú dbať na to, aby neboli len bratislavskými straničkami, ale mali aj početnú členskú základňu po celom Slovensku, lebo inak ani ja nevidím svetielko na konci tunela. Aj keď mnohí volajú po predčasných voľbách, ja som v tejto otázke zdržanlivý a radšej si počkám 2 roky na riadne voľby, lebo dnešné opozičné strany sú buď polomŕtve alebo nemajú žiadnu členskú základňu v regiónoch, čo je ich najväčší nedostatok a aj nevýhoda, lebo potom na ich kandidátkach sa ocitnú ľudia neznámi a nečinní, ktorí sa vždy objavujú ako jednohubky len pred voľbami, čoho dôkazom sú aj posledné roky a viaceré voľby.
A aj preto je Slovensko dnes tam, kde je…

Kedy budú utajené výberové konania v zdravotníctve minulosťou ?

09.12.2021

Poslednú dobu môžeme čítať články o tom, aké rôzne skupiny vyhrávajú rôzne výberové konania za milióny eur. Ako je to možné? No, niekto tie výberové konania vyhlasuje a preto ak chcú giganty uspieť musia mať svojich ľudí na správnych miestach. Minimálne na riadiacich postoch, v predstavenstvách či dozorných radách. A tak isto aj vo výberových komisiách, ktoré [...]

Covid dotácia na nájomné je diskriminačná, likvidačná a asi aj protiústavná alebo prečo budú mať podnikatelia vyššie nájomné 4 roky.

14.03.2021

Sústavne počúvame o rovnosti pred zákonom. A platí to aj v podnikaní, že všetci by sme mali podnikať za rovnakých pravidiel tak, aby nikto nebol zvýhodňovaný oproti inému. Covid „podpora“ na nájomnom je však pravým opakom. Keď daňový úrad chce vykonať kontrolu podnikateľa, tak si ho vie nájsť v jeho prevádzke. Ale keď má štát vyplatiť nejakú úľavu na [...]

Košickí developeri nesmú robiť pre mesto urbanistické štúdie.

27.01.2021

Počúvame zo všetkých strán, aké dôležité je chrániť životné prostredie, faunu a flóru. Mesto Košice sa chce uchádzať o titul Zelené mesto Košice, aj keď nikto netuší, čo sa za tým skrýva a či už podalo žiadosť. Ak by chcelo byť mesto Košice naozaj zelené, malo by si hneď v úvode nastaviť „zelené“ procesy fungovania svojich úradov a samosprávy ako celku. [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Lipták Zdenko

...píšem o veciach verejných a korupcii, lebo verím v lepšiu spoločnosť... zdenkoliptak.com

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 230264x
Priemerná čítanosť článkov: 3714x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy